Jäsenkyselyn yhteenveto

9.2.2023

Kyselyyn saatiin 31 vastausta. Eniten vastauksia tuli 1. vuoden (38,7%) ja 2. vuoden (35,5%) opiskelijoilta. Konetekniikan opiskelijat olivat erityisen ahkeria vastaamaan (35,5%).Tiedotus


Tiedotuskanavista ylivoimaisesti eniten suosiota saivat sähköposti (74,2%) sekä Instagram (71%). Jatkamme olemassa olevien somekanavien (IG, FB) käyttöä ja korostamme sähköpostiviestintää entisestään.

Kokoamme myös uusille nettisivuillemme, www.joio.insinoori.fi, kaiken ajankohtaisen tiedon sekä tulevat tapahtumat. Suosittelemme kaikkia tutustumaan niihin!

Edut


Eduista useimmin esille nousivat erilaiset liikuntaedut sekä alennukset esimerkiksi paikallisista ruokapaikoista.


Nettisivuillemme Jäsenedut -alasivulle on koottu kaikki edut joita JoIO ja Pohjois-Karjalan Insinöörit ry tarjoavat. Näitä ovat mm. alennukset lasketteluun, Kuntokeitaalle useisiin lajeihin, Cosmiciin ja golffiin. Lisäksi on linkattu Insinööriliiton tarjoamat edut suoraan liiton sekä Member+ -palvelun kautta, joita löytyy sadoittain. Suosittelen tutustumaan näihin.


Saatujen vastausten perusteella JoIO lähtee neuvottelemaan mahdollisten paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tapahtumat


Tapahtumatoiveita tuli iso liuta erilaisia! JoIO haluaa pitää kiinni perinteisistä tapahtumistaan sekä luoda uusia. Kummankin lukukauden joka kuukaudelle on suunniteltu ohjelmaa. Otamme myös ideoitavaksi koko perheelle sopivia viikonlopputapahtumia!


Lisäksi tuli joitain toiveita koulutuksista ja luennoista. Koemme, että JoIOlla ei ole pedagogisia valmiuksia järjestää ammatillisia koulutuksia.

Suosittelemme perehtymään Insinööriliiton laajaan koulutustarjontaan sekä webinaarikirjastoon!


Tässä linkki:https://www.ilry.fi/koulutus-ja-kehittyminen/koulutukset/


Haluamme korostaa, että kaikki JoIOn tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille tekniikan opiskelijoille. Aina. Esimerkiksi syksyllä järjestettävän Koneteknik Open -frisbeegolfturnauksen nimi on perintöä tapahtuman ideoineilta konetekniikan opiskelijoilta, jotka eivät olleet hallituksessa. Se ei siis viittaa siihen, että kyseinen tapahtuma olisi vain konetekniikan opiskelijoille.


PS. Famkyt ovat opiskelijakunta POKAn järjestämä tapahtuma, ei JoIOn, joten emme ota niihin kantaa.


Haalarit


61,3% vastaajista oli sitä mieltä, että kaikilla tekniikan aloilla tulisi olla eriväriset haalarit. Otanta on kuitenkin aivan liian pieni lopullisen päätöksen tekemiseen asiasta (31/800 mielipidettä).


Avoin palaute


Vastaamme muutamiin avoimessa palautteessa ilmi tulleihin asioihin:


"Grillibileet" ovat olleet konetekniikan opiskelijoiden kurssin päättäjäiset. Kurssilla opiskelijat ovat itse rakentaneet grillit ja testaavat niitä kurssin lopuksi. Kyseinen tapahtuma ei ole siis JoIOon liitännäinen.


JoIOn läpinäkyvyyttä pyritään parantamaan toimikaudella 2023. Aloitimme siitä, että hallituksen sekä yhdistysten kokousten hyväksytyt pöytäkirjat ovat luettavissa nettisivuillamme. Lisäksi julkaisemme postauksia aina kun hallitus on ollut yhdessä kouluttautumassa sisältöineen.


Aiemmin korviimme ei ole kantautunut tutorointiin/tutoreihin liittyviä ongelmia, hyvä että ne tulivat nyt ilmi. Vastuu tutortoiminnasta on POKAlla. Olemme järjestäneet palaverin POKAn kanssa tekniikan tutorointiin liittyen ja toivottavasti saamme eliminoitua ongelmat.


Viimeisenä kahtena vuotena hallitukseen on hakenut enemmän ihmisiä kun paikkoja on ollut saatavilla ja hallituksen jäsenistä on jouduttu äänestämään. Järein ja ainoa keino teillä jäsenillä vaikuttaa päätöksentekoon on tulla paikalle yhdistyksen kokouksiin.


80 % järjestäytymispalkinnosta tulee sen täyttyessä ilmoittaa JoIOlle sähköpostitse, jolloin hallitus ottaa yhteyden liittoon ja toimittaa leffaliput luokalle.


---


Huh, tulipas paljon järeää asiaa yhteen viestiin! Lopuksi haluamme muistuttaa, että jokainen toimikausi on erilainen. Henkilökohtainen tavoitteeni tällä kaudella on tuoda JoIOa lähemmäksi jäsenistöä ja parantaa toiminnan laatua sekä läpinäkyvyyttä.Suhtautukaa siis avoimin mielin ja tehdään yhdessä toimikaudesta 2023 paras tähän mennessä!


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Terveisin,Isa Jeskanen

Puheenjohtaja

Joensuun Insinööriopiskelijat ry